Fúvós Karib-tenger kalózai fülbemászó dallamokkal

Írta: 

Scott Sutherland, jó pár fúvós hangszer és néhány Karib-tenger kalózai dallam.

Kevés olyan filmes dallam maradt meg a kollektív tudatban, mint Klaus Badelt zenéje az eredeti Karib-tenger kalózai filmből. És eme elismerés mellé más is járt – számos kreatív feldolgozás.

Ez az aktuális darab felkeltette a figyelmünk a találékonysága miatt. A fúvós hangszer specialista Scott Sutherland eljátssza a film legismertebb dallamait baritontubán, tubán és cimbassón. Ha ezekkel a dallamokkal élőben is szeretnénk találkozni, akkor nem érdemes kihagyni az idei Klasszikus Kedvencek koncertet, mely május 1-jén a MÜPA-ban lesz hallható és látható. Jegyeket ezen a linken tudunk vásárolni. 

A Klasszik Rádió 92.1 immár hatodik éve hozza el legnépszerűbb klasszikusait a MÜPA Hangversenytermének színpadára, hogy egy fergeteges koncerttel ünnepelje a tavaszt. A tematikus koncertek koncepcióját követve, amely két éve például olasz dallamokkal édesítette a levegőt, az Italia Bella című koncerten, tavaly pedig az angol zeneművek legjavát hozta el a God Save TheQueen! című műsorral, idén is jellegzetes zenei világ tárul fel a közönség előtt, mégpedig temperamentumos spanyol tematikával. A Óbudai Danubia Zenekar előadásában a spanyol klasszikus zene színe-java vonul fel. A Spanyol Fiesta című műsort hangszeres és táncos szólisták teszik még különlegesebbé, a koncerten Hámori Máté vezényel.

Az alábbi videón meghallgatható az alkotás:

Kép: Wikipédia

Forrás

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64