Rendhagyó Zenetörténet

Írta: 

A Klasszik Rádió 92.1 és a Magyar Zene Háza közös vállalkozásba kezdett: Batta András zenetörténész segítségével – aki egyúttal a Magyar Zene Háza szakmai vezeője is – a Nyitány című műsorunkban dolgozzuk fel a zene fejlődését, fontosabb állomásait, jelentős alakjait, a beszélgetések közben pedig zenei illusztrációkkal színesítjük a hallgatnivalót.

A projekt kezdetekor elhatároztuk, hogy az ismeretterjesztésbe online felületeinket is bevonjuk azzal a nem titkolt céllal, hogy a fiatalabbakat is – akik még nem hallgatnak Klasszikot, és pláne nem reggel – elérjük nekik szóló rövid, érdeklődésüket felkeltő történetekkel, adatokkal. A Klasszik Rádió Youtube csatornájára folyamatosan kerülnek fel ezek az egy- másfél perces, kifejezetten lényegretörő, de ugyanakkor szórakoztató kis videók, melyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy - megosztva őket közösségi médiás felületen – a klasszikus zene nagyon is emberi, vargabetűkkel tarkított történetét szélesebb körben is terjeszteni lehessen. Batta András személye garancia arra, hogy a legjobb történetek jutnak el a nézőkhöz hiteles, szakavatott interpretátor tolmácsolásában.

Arra bíztatjuk a Kedves Olvasót, hogy ossza meg ismerőseivel ezeket a videókat, hogy a klasszikus zenét szeretők családja új, fiatal tagokkal bővülhessen!

Íme az első rész, a továbbiak IDE KATTINTVA érhetők el.

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64