Golden Globe a Cinemusicban

Írta: 

2018. január 7-én a kaliforniai Beverly Hillsben került megrendezésre a 75. Golden Globe-gála, ahol a 2017-ben mozikba vagy képernyőkre került amerikai filmeket, illetve televíziós sorozatokat díjazzák. A #metoo mozgalom támogatására a gála majdnem minden résztvevője feketébe öltözött és több köszönő beszéd is kiemelten foglalkozott a témával, beleértve az életmű-díjas Oprah Winfreyét is.


A Cinemusic nevű műsorunkban Kárpáti György mesélt nekünk a két kategóriában is díjazott, A víz érintése című amerikai dráma filmzenéjéről.


A történet egy túlvilági tündérmese, ami a hidegháború Amerikájában játszódik. Egy titkos és szigorúan őrzött kormányzati laboratórium egyik munkatársa, Elisa a csend és az elszigeteltség világának rabja. A nő élete örökre megváltozik, amikor kollégája, Zelda felfedez egy titkosított kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.


Guillermo del Toro ennek a filmnek köszönhetően nyerte el a legjobb rendezőnek járó arany glóbuszt, olyan nevek közt, mint Martin McDonagh, Christopher Nolan, Ridley Scott vagy Steven Spielberg.


A filmet, a legjobb eredeti filmzene kategóriában is díjazták, a francia zeneszerző Alexandre Desplat, 11 év után vehette át a második arany glóbuszát.


A teljes beszélgetést itt tudják visszahallgatni.


Kép: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64