Kincsem a Cinemusicban

Írta: 

A Kincsem nagyszabású magyar romantikus kalandfilmet 2017 márciusában mutatták be, Petrik Andrea és Nagy Ervin főszereplésével és Herendi Gábor rendezésében, aki a Cinemusic című műsorunkban adott interjút a filmről.


A cselekmény létrejötte komplikált volt, mivel egy ló, ami 54/54-es aránnyal nyerte meg a versenyeket, nem szolgáltat elég drámai fordulatot egy filmhez, így inkább írtak köré egy történetet, amihez próbáltak minél több alátámasztást találni az 1870-es évekből, ehhez pedig Hermann Róbert történész segédkezet. Így jött létre a teljes történet, miszerint Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. A drasztikus rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?


A film történeti háttere könnyebben értelmezhető, ha a néző tisztában van az adott korral, mivel tüzetesebben nem magyarázza el az ok- okozati összefüggéseket. Ennek ellenére meg lehet érteni és próbálták trendire csinálni, hogy a fiatalokat is bevonzzák a mozikba, ezért modern, látványos és vicces.


A zene igen meghatározó része a filmeknek. Hrutka Róbert a kincsem zeneszerzője, egészen kiválóan valósította meg, hogy a nagy zenekari alapok meg legyenek bolondítva egy kis modernséggel, ami az egész képi világot is képviseli a filmben. A Kincsem filmzenéjének letöltése fenomenális sikereket ért el a különböző oldalakon. Nem véletlen, hogy Amerikában is nagy sikert tudhat maga mögött a nagyszabású produkció.


A Gáborral készült teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

 

Kép: mobilra.eu

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64