Online tárlatvezetés a Guggenheim Múzeumban

Április 8-án online tárlatvezetés formájában ellátogathatunk New Yorkba, a Guggenheim Múzeumba, amelyet 1939-ben alapítottak a modern művészetek számára. 
Ez a legrégebbi és a legismertebb a Guggenheim-múzeumok között. Az épületet Frank Lloyd Wright tervezte és 1959-ben adták át. A múzeum gyűjteménye nagyobbrészt az absztrakt művészeteket fogja át, de tartalmaz impresszionista, expresszionista és szürrealista 
műtárgyakat is. Online tárlatvezetések felidézik a múzeumlátogatás élményét, egyúttal, új ismereteket, érdekességeket osztanak meg a szervezők a világ legismertebb művészeti intézményeiben barangolva, az Egyesült Államokban. Az American Corner Pécs szervezésében létrejövő események a kiállítások anyagát könnyebben megközelíthetővé teheti. 

A közelgő new york-i látogatás vezetője, az eseménysorozat állandó szakértője Pusztai Tünde művészettörténész, aki minden tárlatvezetés során más-más beszélgetőpartnerrel indul útnak. Ezúttal Nagy Réka, klinikai szakpszichológus lesz a vendége.
A Guggenheim Múzeum online tárlatvezetése kapcsán Nagy Zsuzsannát az American Corner Pécs vezetőjét arról is kérdeztük, mit képvisel a szervezet, milyen tematika mentén jönnek létre a tárlatvezetések és mi lesz a fókuszpontban április 8-án? 

 

Nyomtatás   E-mail