A New York-i Guggenheimtől a folk-kocsmakvízig a Papagenoban

Papageno Klasszik a megszokott időpontban, a Klasszikon, benne a következő témákkal: hagyományteremtő szándékkal május 30-án, a néhai Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester születésnapján indítja útjára a magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatát a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét.

A Varázslatos Magyarország természetfotós pályázatának elmúlt évadának értékelése lezárult, s nem rég átadták a díjakat, továbbá, Gaál Péter, a VM alapítója bejelentette, hogy a pályázati honlap teljesen megújult, új zsűritagokat is üdvözölt a szervezet. Mindezekről Kövesi Eszter kérdeztük.

Nemzetközi életműdíjjal tüntette ki Novák Jánost, a Kolibri Színház igazgatóját az ASSITEJ, a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége.

Elegancia és stílusteremtés – szecessziós séta a Belvárosban címmel áprilisban izgalmas sétára indulhatunk, erről kérdezzük Szöllősi Annamáriát, a séta vezetőjét.

szecbp

A Music Hungary Szövetség szerint a járvány ellenére legalább húszezer hazai zenei rendezvényt meg lehetne menteni, ezért a szervezet megkezdte egy zenei újranyitási terv előkészítését.

Tárlatvezetés formájában április 8-án ellátogathatunk New Yorkba, a Guggenheim Múzeumba, amelyről Nagy Zsuzsannát, az American Corner Pécs vezetőjét arról is kérdeztük.

Mostantól bárki ingyen végigsétálhat a Louvre hatalmas csarnokain, megcsodálva a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét. A párizsi múzeum virtuális tárlatán ugyanis immár a teljes kiállítás megtekinthető, csaknem 480 ezer műtárgy vált mindenki számára elérhetővé.

Húsvét utáni csütörtökön is vár minden játszani, nevetni és szórakozni vágyó baráti társaságot a Hagyományok Háza folk-kocsmakvíze, erről beszélgetünk Németh Nórával.

Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Puss Gergő technikus és a műsorvezető Háver-Varga Mariann. 


Nyomtatás   E-mail