Voices of Budapest koncertek a fővárosban

Voices of Budapest címmel új zenei eseménysorozat indul a főváros közterein: az ősz első öt szombatján október 3-ig különböző helyszíneken tartanak ingyenes fellépéseket.

A Voices of Budapest formációinak egy része kizárólag ezekre az alkalmakra áll össze. Az eseményeket műfajilag is a sokszínűség jellemzi, hiszen például a Madách téren klezmer zene, a Szépművészeti Múzeumnál híres operadarabok, míg a Várkert Bazárban sanzonok hangzanak majd el, egyes budapesti köztereken pedig kamaraformációk zenéjét hallgathatják meg az arra sétálók.

A Voices of Budapest koncertsorozatot azzal a céllal hoztuk létre, hogy megmutassuk, ma is milyen színes és szerteágazó a vokális zenekultúra Magyarországon. A zene nemzetközi nyelvén szólunk mindenkihez, kicsikhez és nagyokhoz, budapestiekhez és vidékiekhez, magyarokhoz és hazánkba látogató külföldiekhez, mert Kodály országában közös hitvallásunk: legyen a zene mindenkié!” – idézi az összegzés Fülöp Zsuzsanna operaénekesnőt, a projekt ötletgazdáját és művészeti vezetőjét.

A közreműködők között találhatjuk többek között Frankó Tünde, Fülöp Zsuzsanna, Szilágyi Éva és Sudár Gyöngyvér operaénekesnőket, Busa Tamás, Egri László és Káldi András operaénekeseket, Klein Judit énekesnőt, Bardóczy Attila színművészt, Turcsányi Janka és Mezei Pál zongoraművészeket, Veér Csongor hegedűművészt, valamint Berec Péter harmonikaművészt.

forrás: énbudapestem

 


Nyomtatás   E-mail