Tánckrimit készített Kafka életéről a Székesfehérvári Balett

Egyfelvonásos tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről. A Franc című produkció bemutatója február 4-én lesz a Vörösmarty Színházban.

A premier előtti sajtótájékoztatón Egerházi Attila igazgató, egyben a darab rendezője hangsúlyozta, hogy a táncdráma célja nem egy bizonyos kafkai mű illusztrálása; a darab az író ismert és kevésbé ismert alkotásaiból „videoklipszerűen” villant fel részleteket, és így mutatja be a kafkai világlátást. Hozzátette: a „kafkaizmust” viszik színre, Franz Kafka szemszögéből mutatva be kettős életét, a hivatalnokot és az írót, aki folyton ellentétbe került belső érzéseivel és elképzeléseivel.

Kafkát Fernando Gabriel Luis és Dávid Janík táncolják majd, a díszlet- és fényterv a holland Loes Schakenboes, a jelmezek az ugyancsak holland Bregje van Balen munkái. Az előadás zenéjét Arvo Pärt, Henryk Górecki és Alfred Schnittke műveiből válogatták. Egerházi Attila felidézte, hogy nem először dolgozik Kafka-művekkel: korábban az About Kafka (Kafkáról) című darabjáért a prágai Nemzeti Színházban a legjobb koreográfusnak járó elismerést vehette át.


Nyomtatás   E-mail