Riccardo Muti vezényli a korlátozások utáni első koncertet

Riccardo Muti fogja vezényelni az első olaszországi szabadtéri klasszikus zenei koncertet a korlátozások feloldása után. A Ravennai Fesztivál nyitóelőadásán a világhírű olasz karmester egy ifjúsági zenekarral áll színpadra.

Az olasz kormány június 15-től engedélyezi koncertek és élő előadások megtartását, ám a színházak többsége jelentősen szűkítette idei évadát, és a nyári fesztiválok nagy részét is lemondták. A Ravennai Fesztivál még a kijárási tilalom idején elkészítette terveit, amelyet az olasz kormány jóváhagyott, így lehetővé válik annak gyors megkezdése – közölte Antonio de Rosa igazgató. A június 21-én kezdődi fesztivál nyitóelőadásán Muti a Luigi Cherubini Ifjúsági Zenekart vezényeli, amely 30 év alatti zenészekből áll.

A 15. században épült Rocca Brancaleone erődben a koncert közönségének számát 250 főben szabták meg, kötelező lesz maszkot viselniük, lépcsőzetesen engedik be őket az erődbe, és be kell tartaniuk a szükséges fizikai távolságot. A színpadon a zenészeknek egy méterre kell lenniük egymástól, de a fafúvósok esetében 1,5–2 méter távolságot is tartanak majd. Egyetlen énekes lép fel, Rosa Feola szoprán.

A fesztiválon, amelyet 30 éve Muti felesége, Cristina Mazzavillani Muti alapított, 40 előadást terveznek, a programot hamarosan nyilvánosságra hozzák. Mivel csak kis számú közönség élvezheti a helyszínen a koncerteket, élőben is közvetítik azokat az interneten.

 

forrás: MTI


Nyomtatás   E-mail