Országos stúdiószínházi táncfesztivál Egerben

A házigazda GGTánc Eger és Roberto Galvan argentin koreográfus online térben született közös produkciója nyitja az idei országos stúdiószínházi táncfesztivált Egerben.

Topolánszky Tamás, a szeptember 23. és 27. között sorra kerülő esemény főszervezője, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetője elmondta: az előadás különlegessége, hogy az a koronavírus-járvány miatt nem a megszokott módon, hanem a koreográfussal a virtuális térben kapcsolatot tartva, „Buenos Aires és Eger között” született.

A házigazda tánctársulat Beethoven V. szimfóniáját viszi majd színre a fesztivál első napján. A produkció nem csupán a helyszínen, de élő közvetítés formájában az interneten is megtekinthető lesz.

A további négy napon a program hagyományaihoz hűen a magyar táncélet legjobbjait láthatja a közönség a Gárdonyi Géza Színház stúdió- és nagyszínpadán.

A műsortervben szereplő darabokkal minden korosztályt szeretnének megszólítani: a fiataloknak szól majd a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Tenkes kapitánya, valamint a Bozsik Yvette Társulat Négy évszak című koreográfiája.

Külön esten mutatkoznak be a friss Harangozó-díjasok: Feledi János a No Exit, Sághy Alexandra és a Budapest Táncszínház a Lebegés, míg Kulcsár Noémi Tellabor a Silver Swan című előadásával.

Ismét a fellépők között lesz az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat, mely a Bezzeg az én anyám és a Grecsó testvérek, akik a Többet magunkról című előadással érkeznek Egerbe.

Bemutatkozik továbbá a Székesfehérvári Balett Színház, a TranzDanz, a Közép-Európa Táncszínház.

A 9. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált ezúttal a Magyar Állami Népi Együttes Kárpát-medencei antológiája zárja.

forrás: www.gardonyiszinhaz.hu