Magyarország első Szafari Parkja még nyitva

Magyarország két legnagyobb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával nyitotta meg Magyarország első Safari Parkját téli szállásán, egy 5 hektáros területen, Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre.

 

A park területére kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki 100% biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen regisztráltak online - mondja Ifj. Richter József.

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával és a megyei Járványügyi és Állatvédelmi Osztály állatvédelmi felügyelőjével egyeztetve megtaláltuk azokat a megoldásokat, melyekkel az előírásoknak minden szempontból eleget tudunk tenni. Korábbra terveztük a megnyitást, de pont azért halasztottunk, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmünket. Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, rendkívül komplex feladat volt feltérképezni a lehetőségeket.” - fejtette ki a cirkuszigazgató. Az izgalmas útvonal során egyébként, egészen közel kerülhetünk az egzotikus állatokhoz.

safari sazdán2

Régi álmom valósul meg a ’Safari Parkkal’, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek.”

safariszadán3

A napokban egy zebra, egy kétpúpú teve és egy szamár kölyökkel bővült a szadai szafari park. „A kisállatok jól vannak, és szerencsére anyatejjel tudnak táplálkozni, nem szorulnak tápszerre.” – meséli Ifj. Richter József, aki azt is elmondta, hogy szeptember végén nem zárnak be.

Amíg az időjárás engedi, nyitva tartunk. Óriási az érdeklődés, nem szeretnénk, ha bárki lemaradna, aki még idén el akart látogatni hozzánk.”

szada cirkusz szafari 200519 szabo gabor 022.inbox1600x528

Jövőre a terület megnégyszerezését és az állatpark nagymértékű bővítését tervezi a társulat. „Az a célunk, hogy a jelenleg másfél órás szórakozást egy egész napos családi programmá alakítsuk át. A területet megnégyszerezzük, és több fajta állattal fogadjuk majd az érdeklődőket. Emellett az útvonal végén épül majd egy élménypark, a tervek szerint show műsorokkal, állatsimogatóval, vízi hullámvasúttal és játszótérrel.” – mondja a szafari megálmodója Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

forrás: (www.magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/) 

 


Nyomtatás   E-mail