Kezdődik a Papageno Klasszik április 25-i adása

A Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között ismét jelentkezik a Klasszikon, a következő témákkal:

 

Elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala: (www.mozaikmuzeumtura.hu)

mozaik múzeumtúra

Száznégy költő verseit tartalmazó válogatással és egy ifjúsági regénnyel ünnepelte elindulásának második évfordulóját a PoketZsebkönyvek, amelynek darabjait már otthonra is meg lehet rendelni.

A MANK a karantén idején is igyekszik segíteni a művészeket több online programmal, amelyek közül a #maradjotthonalkotni elnevezésű programban fiatal művészek mutatják be, hogyan  boldogulnak a speciális körülményekkel: erről beszélgetünk Tardy Molnár Annával, a MANK ügyvezetőjével:

Online lakásszínházat rendezett be a debreceni Vojtina bábszínház lakás-próbatermében a Csokonai Nemzeti Színház két művésze, Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel, akik élő adásban közvetítik előadásaikat.

Szörnyekről szóló kiállítás és múzeumpedagógia foglalkozás is várja a gyereket a Deák17 Galéria honlapján.

en kicsi szornyem deak17

Elindult a #várkertonline digitális programsorozat, amely naponta friss tartalommal jelentkezik Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján

Megtartják szeptemberben a velencei filmfesztivált, de ez szükségszerűen egy „kísérleti” rendezvény lesz, maszkokkal, távolságtartással és jóval kevesebb amerikai sztárvendéggel – mondta Alberto Barbera.

a velencei filmfesztival biztos nem valt online kiadasra 195382

Április 6-tól interaktív, élő videós kapcsolaton keresztül zajlanak a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal, a bohócdoktori vizitek, amelybe két bohóc és a kórházban fekvő beteg gyermek kapcsolódik be, erről kérdezzük Gelencsér Tündét a szervezet művészeti vezetőjét

Idén nem rendezik meg a San Franciscó-i Opera nyári szezonját; a június 7. és július 3. között a War Memorial Operaházba meghirdetett előadások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások miatt.

Esterházy Péter 70. születésnapján, április 14-én jelentette be az Evangélikus Országos Gyűjtemény – Evangélikus Országos Könyvtár, hogy a család nekik ajándékozta Esterházy Péter és felesége, Esterházy Gitta könyvtárát; erről kérdezzük Fabinyi Tamás evangélikus püspököt.

esterházy könyvtár


Nyomtatás   E-mail