Közeleg az 5. Budapest Art Week

Kiállítások, műterembejárások, tárlatvezetések, vezetett városi séták, múzeumpedagógiai foglalkozások és sok egyéb program közül választhat az 5. Budapest Art Week közönsége; a képzőművészeti eseménysorozatnak a főváros több mint hetven művészeti színtere ad otthont október 16. és 25. között.

Az eddigi leghosszabb Art Week során több mint 30 kortárs galéria, 20 kiállítótér, 12 múzeum és 8 műterem több tucat programmal várja a képzőművészetek iránt érdeklődőket. A szervezők felidézték, hogy a 2016-ban indult Budapest Art Weeket nemzetközi példák alapján azzal a céllal hozták létre, hogy a vizuális művészetekre kíváncsi magyarországi közönség olyan mustrán vehessen részt, amelynek során a művészekkel való találkozásoktól a múzeumok és galériák világán át megismerhetik a budapesti képzőművészeti szcéna sokszínűségét. Ennek érdekében a programok és kiállítások tíznapos vagy egynapos karszalagokkal látogathatók.

A szervezők egyik fontos célja, hogy a családok és fiatal felnőttek is résztvevőivé váljanak a rendezvénynek. Ennek érdekére indították például 2019-ben középiskolások számára a Közelítő program elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozásokat, amelyek idén ősszel online valósulnak meg, egy háromfordulós, „levelező” pályázat formájában.

Idén is visszatérnek a galériatúrák, vezetett városi séták, épületbejárások és tárlatvezetések, de a többéves múltra visszatekintő Nyitott Műtermek délutánja is újra jelentkezik a Budapest Art Weeken. A látogatók ezúttal is betekintést kaphatnak egyéni művészek, többek között Barakonyi Zsombor, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Csizik Balázs, Horváth Lóczi Judit zárt tereibe, illetve egy műteremház, a Budapest Art Factory életébe is.

Az eseményeken való részvétel korlátozott, ezért érdemes, egyes programokhoz pedig kötelező előzetesen regisztrálni. Az eredetileg tavaszra meghirdetett, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztott eseménysorozat minden programján kötelező a maszk viselése.

forrás: www.bpartweek.hu