Bloomsday in Budapest címmel, zeneszerzői pályázat nyílt gitáros művek komponálására

Bloomsday in Budapest címmel hirdet zeneszerzői pályázatot gitáros művek komponálására az írországi Contemporary Music Centre, a Budapest Music Center és Írország Nagykövetsége együttműködésben Koltai Katalin gitárművésszel. 

A pályázat témája ír és magyar kortárs szerzők új gitáros műveinek komponálása. A kiválasztott művek a 2020/2021-es koncertévadban Magyarországon és Írországban kerülnek bemutatásra Koltai Katalin gitárművész előadásában. A projekt célja olyan művek nemzetközi bemutatása, melyek feszegetik a klasszikus gitár idiomatikus határait, újszerűen árnyalják a hangszer karakterét, ezáltal gazdagítják a 6 és 8 húros gitár repertoárját.

Előnyt élveznek különleges scordaturát és kapodasztereket használó művek, de hagyományos hangolású darabok is benyújthatóak. A pályázat lehetőséget nyújt magyarországi és írországi szerzőknek új nemzetközi kapcsolatok kialakítására és műveik széles körű promótálására. A pályázatra március 30-ig jelentkezhetnek magyar és ír nemzetiségű, illetve Magyarországon vagy Írországban élő zeneszerzők életkori megkötés nélkül, új vagy korábban megírt művekkel 6 vagy 8 húros gitárra, maximum 15 perc időtartamban.

Maximum 5 ír és 5 magyar mű kerül bemutatásra Budapest Music Center Könyvtárában 2020. június 16-án, mely egyúttal az Írország Nagykövetség Bloomsday programjának kiemelt eseménye lesz. Ezt követően a 2020/2021-es évadban a kiválasztott művek több írországi koncertteremben is bemutatásra kerülnek.

forrás: MTI/www.bmc.hu

fotó: BMC

 


Nyomtatás   E-mail