Bartis Attila kiállítás Bukarestben

Bartis Attila fotóiból nyílt A szigeteken címmel kiállítás Bukarestben, a Nemzeti Szépművészeti Múzeumban, ahol immár második alkalommal láthat a közönség kortárs magyar fotográfiai tárlatot.

Tavaly márciusban a közönség Korniss Péter alkotásaiból tekinthetett meg egy válogatást, idén pedig szeptember 17. és október 17. között Bartis Attila A szigeteken című tárlatát láthatja a múzeum Rotonda termében. A tárlat kurátora Petrányi Zsolt művészettörténész.

Bartis Attila íróként vált ismertté, a fotográfia végigköveti munkásságát. Fényképezést tanult, és a kritikusok már a kilencvenes években felfigyeltek portréira. Művészi figyelmének fókuszába az írás mellett a látható pillanat rögzítése került.

A román fővárosban látható válogatás Bartis utóbbi években készült munkáiból mutat meg néhányat. A tárlat anyagának jelentős része Bukarestben lesz először kiállítva, aminek egy erdélyi születésű alkotó esetén szimbolikus jelentése is van. A művek Jáva szigetéhez kötődnek, ahhoz a környezethez, ahol Budapest mellett Bartis az utóbbi években többnyire él és alkot.

 


Nyomtatás   E-mail