Az Intermezzo vendége Laár András

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Laár András humorista, énekes, zeneszerző, író, költő, spirituális gondolkodó, a KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja.

Laár Andrást 1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.

2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport segítette.  Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és  Földünk gyógyulásáért.

2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.

2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

2009-ben megjelent első szólólemeze a Tündértantra, melyen szanszkrit, hindi és magyar nyelvű dalok szerepelnek.

2012. elején megjelent 6. könyve, melynek címe: Kiderülés – A derűs élet titka. Októberben a L’art pour l’art Társulattal bemutatták 14. színházi estjüket – a Piroska, a farkast -,  az év végén pedig megjelent új szólólemeze, a Tündértantra 2.

2012. december 22-én Bagdi Bella vendégeként lépett fel a Budapest Kongresszusi Központban. 

2014. február 28-án a L’art pour l’art Társulattal bemutatták új, A postás, aki megeszi a leveleket című előadásukat, mellyel országosan turnéznak és Budapesten is folyamatosan látható a műsor.

2014. októberétől rendszeresen fellép a Corvin Dumaszínházban abszurd önálló estjével.

2015. augusztusában ünnepelte 60. születésnapját. Ennek alkalmából novemberben a Budapest Sportarénában bemutatta a “Laár60 – Életmű Show” című abszurdan sámánisztikus performanszát, melyben felvonultatta több évtizedes munkásságának legszebb gyümölcseit.

Jelenleg a L’art pour l’art Társulattal és KFT zenekarral, illetve önálló abszurd és spirituális-zenés előadásaival lép fel országszerte.

Sokrétű művészeti tevékenysége mellett, Laár András az asztrológiával is behatóan foglalkozik, így most e témában indított online tanfolyamot.


Hogyan fér meg egymás mellett hosszú évek óta a színpad, Besenyő Pista bácsi és a buddhizmus? Miért kell, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben? Csupa pozitív energia, vidámság és tanulságos gondolatok ma az Intermezzoban!

forrás: www.laarandras.hu 

 


Nyomtatás   E-mail