Az Intermezzo vendége Grecsó Zoltán koreográfus

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Grecsó Zoltán koreográfus

A #várkertonline keretében jelentkezik Grecsó Krisztián és Zoltán „Többet magunkról” című irodalmi táncprodukció-sorozata. A személyes hangulatú estek lehetőséget nyújtanak arra, hogy mélyebben is megismerjük a Grecsó fivérek művészetét és nyitottságát. Az új mini-sorozat a Várkert bazár oldalán kéthetente jelentkezik. A széria lényege, hogy az alkotók amatőr, „karantén-imidzsfilmjeikkel” ízelítőt adjanak az új, készülő előadásuk hangulatából.
grecsó fivérek

Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad a produkciónak. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe.

A Többet magunkról című előadás őszinte, vallomásos és karakteresen személyes, ami a Grecsó fivérek nyitottságára épít.Az előadók Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész, de a produkcióban közreműködik Fodor Réka (ének), Rácz Réka (tánc), Kertész Endre (cselló) is, a díszletet és a jelmezt Ottlik Julianna, a világítást Gothár Márton tervezte. Az irodalmi műveket Grecsó Zoltán alkalmazta színpadra. Látható lesz egy okostelefonokkal rögzített versfilm is, amelyet Grecsó Krisztián feleségéhez írt különösen személyes hangvételű költeménye ihletett.

 

forrás: travelo, MTI


Nyomtatás   E-mail