Az Intermezzo vendége Fórizs Gabriella, a Sziklakórház képviseletében

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége, Fórizs Gabriella, a Sziklakórház Atombunker Múzeum marketing és partnerkapcsolati managere


A Sziklakórház Atombunker Múzeum küldetése a szükséghelyzetben, vészhelyzetben történő gyógyítás, segítségnyújtás bemutatása. A múzeum munkatársai egy olyan archívum összeállítását tervezik, amely megőrzi és bemutatja a jelenlegi helyzet sajátosságait a jövő számára.

sziklakórház

A múzeum felhívást tett közzé, amiben a lakosság közreműködését kéri történetek, fotók, tárgyi emlékek összegyűjtésében. Gyűjtik a járvány elleni védekezés eszközeit - saját készítésű védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket -, a kialakult helyzetre adott egyéni és közösségi reakció lenyomatait, a közösségi összefogást, inspiráló történeteket bemutató írások formájában és figyelemfelkeltő utcatárgyak képében (pl. fotó szájmaszkos szoborról, vírussal kapcsolatos graffitiról, plakátról, stb.), illetve az átalakult mindennapokat bemutató történeteket, személyes beszámolókat.A gyűjtésről minden részlet megtalálható a múzeum weboldalán (https://www.sziklakorhaz.eu/covidemlekek/ és Facebook oldalán.

sziklakórház 3
A felajánlott anyagokat az intézmény Múzeum Digitár felületén teszik közzé, szemezgetnek belőlük Facebook oldalukon, valamint kiállítási anyag összeállítását tervezik.


forrás: www.sziklakorhaz.eu

 

Nyomtatás   E-mail