Az Intermezzo vendége dr Peták István molekuláris farmakológus

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Dr. Peták István molekuláris farmakológus, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója. A beszélgetés fókuszában a digitális Terápia: új lehetőség a daganatos betegek gyógyításában

Stratégiai együttműködési megállapodás az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Semmelweis Egyetem és az Oncompass Medicine között. A megállapodást Bódis József, az ITM felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora és Peták István, Gábor Dénes Díjas rákkutató, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója írták alá 2020. 05.25-én, hétfőn a Minisztériumban. 

dr peták

dr. Peták István, fotó: Herczeg Zoltán

Az Oncompass Medicine egy hazai egészségügyi, biotechnológiai cég, amely a világon egyedülálló innovatív molekuláris diagnosztikai és orvosi informatikai eszközöket fejleszt, azért, hogy ezek segítségével a rákos betegek a számukra legmegfelelőbb, személyre szabott, célzott terápiát kaphassanak.

Dr. Peták István szakmai vezetésével a magyar kutatók elsőként fejlesztettek kis egy olyan orvosi szoftvert, amely önállóan képes a legnagyobb valószínűséggel hatásos célzott gyógyszert kiválasztani daganatos a beteg daganatának egyedi molekuláris genetikai elváltozásai alapján. Ez az új eszköz az orvosok munkáját segíti a daganatos betegek hatékonyabb kezelésében.

 

forrás: https://www.molekularis-diagnosztika.hu/


Nyomtatás   E-mail