Az Impresszum vendége Fábián Éva énekesnő

Az Impresszumban Bálint Edina Fábián Éva énekesnővel beszélget.

Fábián Éva 9 éves volt, amikor nagymamája elvitte a Magyar Rádió Gyermekkórusának a meghallgatására, ahová be is került. Aztán fiatalon jött a Kócbabák, majd a Neoton és a Neoton Família 1980-ig. Utána sem szakadt el a színpadtól, rendszeresen koncertezik, de elsősorban most gyerekeknek. Előadásai interaktívak, gyerekek bevonásával történnek, a színpadon állandó zenész barátaival (Schumeth István, Windisch László) szerepelnek, akik egyben Éva lemezeit is készítik. Minden évben több jótékonysági előadást tart szerte az országban.

Különböző fellépések alkalmából többek között járt az USA-ban, Jordániában, Egyesült Arab Emirátusokban, nemzetközi fesztiválokon is részt vett, ahol számos díjat kapott. Az egyik közülük a FIDOF (Nemzetközi Fesztiválok Szervezete) fődíja. Ezen kívül több előadói és újságírói díj tulajdonosa.

Úgy néz ki, hogy most már kicsit talán normalizálódik majd a helyzet, de még fő a biztonság! Éva továbbra is zenés mesedélutánokat tart a Facebookon. Hogyan lehet fenntartani a gyerekek érdeklődését, milyen mesét válasszunk nekik? Hogyan lehet megszerettetni a zenék világát a gyerekekkel?

forrás: fabianeva.hu


Nyomtatás   E-mail