Az Impresszióban Tengely Nóra ékszerkészítő a vendég

Az Impresszióban Bálint Edina Tengely Nóra ékszertervezővel beszélget annak okán, hogy hétfőn startolt el az Ékszerek Éjszakája Budapest a FISE támogatásával szervezett jótékonysági online árverése, amelynek időtartama 2020. május 11-16. 

A koronavírus okozta krízishelyzet közvetlen vagy közvetett módon a társadalom teljes egészére kihat. Sokak kerültek teljesen kiszolgáltatott helyzetbe, amelyből önállóan nem találják a kiutat. Szívmelengető azonban, hogy számos szakmai összefogással találkozhatunk világszerte, melyet az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői is követni kívánnak. Többek közt: Börcsök Anna, Cser Boglárka, Darányi Piroska Anna, Fazekas Veronika, Fekete Fruzsi, Gera Noémi által felajánlott egyedi művek kerülnek árverésre.

ékszerek éjszakája 1

Az esemény célja, hogy a koronavírus által még inkább nehéz sorba került gyermekek életkörülményein segítsen. A szervezők a befolyó összegből három, olyan gyermekekkel foglalkozó alapítványt, illetve összefogást kívánnak támogatni, amelyek célzottan tudják célba juttatni a rászorulóknak szánt élelmiszert vagy oktatási eszközöket. Az aukció lefolyása a már említett olasz, illetve az őket követő portugál-spanyol minta alapján történik. A szervezők a meghívott alkotók felajánlott ékszereit (képekkel és induló licittel ellátva) a szervezők kimondottan erre az eseményre létrehozott Facebook csoport oldalán osztják meg, a licitálók pedig a poszt alá kommentben írhatják oda felajánlásaikat.
Részletes leírás: https://www.ekszerekejszakaja.com/


A licitet az nyeri, aki a legmagasabb összeget ajánlja az aukció lezárulásáig, azaz 2020. május 16. 20.00-ig.
A szervezők az aukció teljes körű lebonyolítását karitatív módon vállalják, így a befolyt összeg 100%-ban a támogatandó szervezetekhez kerül.
Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői csapata reméli, hogy adománygyűjtő kezdeményezésük eredményesen zárul, és nagy sikerrel hálálja meg a belefektetett munkát. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az alkotók nagylelkű felajánlásaiból nagyon izgalmas aukciós anyag állt össze, amelynek köszönhetően jelentős összeggel tudták támogatni az általuk kiválasztott szervezeteket. A szervezők nagyon bíznak a magyar alkotókban, hogy ők is a jó ügy mellé állnak és egyedi ékszereikkel segítik az aukciót.

 

ékszerek éjszakája 3
Az online aukció ebben a nyilvános Facebook csoportban zajlik:
https://www.facebook.com/groups/684143005696783


Nyomtatás   E-mail