Az Impresszióban az UNICEF Magyarország lesz ma a fókuszban

Az Impresszumban Bálint Edina Kordos Szabolccsal, az Unicef Magyarország kommunikációs tanácsadójával beszélget annak okán, hogy számítástechnikai segítséget kapnak a gyerekotthonok, gyermekkórházak

Közel 9 millió forint értékben szállít digitális eszközöket az UNICEF Magyarország gyerekotthonoknak és gyerekkórházaknak a Magyar Telekom felajánlásának köszönhetően. A tárgyi adományok a napokban érkeztek meg a szervezet irodájába, onnan pedig a 106 laptop, 10 tablet és néhány okostelefon, valamint hangszóró hamarosan elindul, hogy három fővárosi gyermekkórházban, három megye hat különböző gyerekotthonában, és egy kiemelten hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató iskolában segítse a gyerekeket és a velük dolgozó felnőtteket. 

unicef telekom 2

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos, gyermekek ellátását végző intézménnyel, gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt a vírushelyzetben. A beérkezett válaszok alapján elsősorban egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van égető szükségük. Minden válság, így a mostani is a nehéz helyzetben lévő, legvédtelenebb gyerekeket érinti a leginkább – könnyen válhatnak ők a krízis néma áldozataivá.

 

forrás: www.unicef.hu    


Nyomtatás   E-mail