Az Impresszió vendége Lendvai György, a MÁV Szimfonikusok vezetője

Az Intermezzoban, Impresszió című rovatunkban, Bálint Edina Lendvai Györggyel, a Máv Szimfonikusok ügyvezetőjével beszélget annak okán, hogy tegnap indult a MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezése, a Nyiss ablakot a zenének! 

1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeiket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

máv 3

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. Március 30-ától, naponta útnak indítanak Budapesten két autót, amelyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének.

Mindenképpen útba ejtik majd a kórházak környékét, igyekeznek néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.

máv szimfonikusok 1

"Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nem csak Magyarországnak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessenek át, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe. Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?" - írja a zenekar sajtóközleményében.

 forrás: Fidelio

Nyomtatás   E-mail