Az Impresszió vendége Gyuris Kata, az Afrikáért alapítványtól

Az Impresszióban, Bálint Edina Gyuris Katával, az Afrikáért Alapítvány, Teremtsünk Biztos Lakhatást projektkoordinátorával beszélget, annak okán, hogy virtuális fotókiállítás nyílt „Minden otthon kezdődik” címmel, ahol olyan nők történetét ismerhetik meg az érdeklődők, akik már megnyerték a tisztességes otthonért folytatott küzdelmet.


A kiállítás eredetileg az Örs vezér téri IKEA-ban volt látható, de a koronavírus járvány miatt csak kevesen találkoztak vele, ezért került át online térbe. A rendhagyó kiállításon olyan, a világ számos tájáról származó nők történetét ismerhetik meg, akik különböző okok (éghajlatváltozás, háború, elhibázott lakhatási politika, stb.) miatt elvesztették otthonukat vagy nehéz helyzetbe kényszerültek.

minden otthon kezdodik nok kuzdelme a menedek megteremteseert 432219 GGRa3LHA9j l

Történetükben közös, hogy ma már mindannyian tisztes otthonnal és biztos hajlékkal rendelkeznek. A történeteket Al Ghaoui Hesna, Balázs Andrea, Cseke Eszter, Jaksity Kata, Kárpáti Rebeka és Sena Dagadu felolvasásában hallhatják az érdeklődők az artsteps.com weboldalán. 

A projekt elsődleges célkitűzése az, hogy az európai állampolgárok mélyebben megismerjék a globális lakhatási és földjogi problémákat, legfőképpen az egyre jobban felerősödő urbanizációs folyamatok közepette.

forrás: www.


Nyomtatás   E-mail