Az Impresszió témája a StageHive videópályázat

Az Impresszióban Bálint Edina Zsoldos Dáviddal, a Papageno alapítójával beszélget. A beszélgetés fókuszában egy előadó-művészeti produkciók finanszírozására hirdetett videópályázat, amelyet a StageHive hirdetett. 

A kényszerű bezártság sem tudja meggátolni a kreatív adrenalin áramlását, a StageHive pedig úgy döntött: videópályázatot ír ki alkotni vágyó művészek és jövő évadra tervezett produkciók megsegítésére. Olyan magyar nyelvű, magyarországi vagy határon túli produkciók bemutatkozó videóit várjuk, melyek a 2020/2021-es évadban valósulnak meg. Színházi, zenei, tánc- és cirkuszi műfajokban egyaránt lehet pályázni – illeszkedve a StageHive összművészeti profiljához. A nevezés feltétele, hogy a készülő előadásban résztvevő alkotók, szakemberek mindegyike aktív profillal rendelkezzen a platformon.

StageHive videópályázat64420
A közönség által legötletesebbnek tartott klipet és a szakmai zsűri – Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színművésze, Novák Péter kultúrmunkás és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója – választását is honorálják.
Május 6-tól lehet feltölteni az elkészült videókat a StageHive oldalára. A közönségszavazás május 20-án kezdődik és két hétig tart. Június 4-én pedig kiderül, kik kapják a két díjat – osszesen 800 ezer forint értékben!

forrás: Papageno fotó: szinhaz.org/Horváth Judit


Nyomtatás   E-mail