Alba Regia Feszt augusztus 22. - 24.

Az Alba Regia Fesztet idén augusztus 22. és 24. között rendezik meg: három nap alatt 12 ingyenes, szabadtéri jazzkoncerttel várják a közönséget.

Mits Gergely, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékvezetője, az egyetem és a székesfehérvári önkormányzat összefogásával megvalósuló Alba Regia Feszt szervezője elmondta: a jazzfesztiváloknak több évtizedes hagyományuk van Székesfehérváron. Ezt a fesztivált 2014-ben élesztették újra a város támogatásával.

A rendezvényt a stiláris nyitottság jellemzi, mindenféle igényes műfajt – amelyben az improvizáció, a jazz egyik legfontosabb eleme fellelhető – felvonultatnak, sokféle zenét hallhat a közönség. Helyet kapnak a jazzt, a funk-soult és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok. A fesztiválon többek között a Nene zenekar

a Vörös Tamás Project, Vörös Janka x Newseries, valamint Elsa Walle és Winand Gábor szerepel.

Idén a helyzetnek megfelelően egy szabadtéri színpaddal és a rendezvények megtartására vonatkozó előírások szerint korlátozott számú, megfelelő távolságba ültetett nézőkkel tartják meg a fesztivált, amelynek a Feketehegy Szárazréti Közösségi Ház szabadtéri színpada ad helyet.

forrás: https://www.albaregiafeszt.hu/ 


Nyomtatás   E-mail