A San Francisco-i Opera már a következő évadra készül

Idén nem rendezik meg a San Franciscó-i Opera nyári szezonját. Az intézmény vezetése bejelentette, hogy a június 7. és július 3. között a War Memorial Operaházba meghirdetett előadások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások miatt.

A San Franciscó-i városvezetés egyelőre május 3-ig rendelte el a korlátozásokat, emellett az államban és az országosan bevezetett egészségvédelmi szabályok sem teszik lehetővé a nyári évad előadásainak előkészítését, próbáit és bemutatását – írták az operaház közleményében. A 2020-as nyári évadra 18 előadást terveztek Verdi Ernani és Händel Partenope című klasszikusából és a The (R)evolution of Steve Jobs című kortárs műből.

A kijárási korlátozások elrendelése óta a San Franciscó-i Opera elindította Opera is On (Az opera folytatódik) című napi Instagram-programját, amelynek keretében az opera sztárjai énekelnek, hogy – mint mondták – ezzel juttassák a közönséget katartikus zenei élményhez, amelyre oly nagy szükség van. Mint Matthew Shilvock, az operaház igazgatója elmondta, az egész intézmény kifejezi háláját és elismerését a járvány elleni küzdelem élvonalában dolgozó embereknek, akik életeket mentenek, gondoskodnak a városok biztonságáról és a közösségek működtetéséről.

A nyári évadra jegyeiket már megváltóknak több lehetőséget kínált fel az opera: visszaválthatják, más előadásra cserélhetik, egy jövendőbeli előadásra tetethetik félre, illetve a jegy értékével az operát is támogathatják.

 

forrás: MTI


Nyomtatás   E-mail