A Budapest Jazz Club koncertekkel indítja 2021-et

A Budapest Jazz Club: különleges atmoszféra, kiváló hangminõség, barátságos jazzkávézó, étterem, a klub-életben kuriózumnak számító világsztárok, a hazai és nemzetközi jazz elismert mûvészei.

 

A Budapest Jazz Club évek óta megjelenik a legrangosabb szakmai lap, a DownBeat magazin világszínvonalú jazzklubokat bemutató listájában is. A BJC támogatja a fiatal tehetségeket, teret biztosít a hazai jazzélet szakmai eseményeinek, ám mindezek mellett létrejöttének elsődleges célja, hogy minden téren igényes közeget teremtsen a szórakozni vágyóknak.

„Azt mondhatom, hogy egy szerencsés találkozás két egykori jazzmuzsikus barátommal, Bóna Lászlóval és Sár Csabával. Ehhez párosult még, hogy a Hadik-palota épülete legalábbis esténként teljesen kihasználatlan volt, és befektetőt, hasznosítót kerestek. Sráckorunkból eredően eleve vonzónak tartottuk a lehetőségét annak, hogy saját jazzklubunk legyen. Én komolytalanul akkoriban is emlegettem a Nagymenők című film azon jelenetét, ahol a Ray Liotta által játszott Henry Hill kíséri le a klubba barátnőjét a sort megkerülve, a személyzeti bejáraton és a konyhán keresztül. Mindenki ismeri, kézrázásokkal, baráti üdvözlésekkel fogadják, majd sebtében hoznak nekik plusz asztalt az első sorba, egy másik asztaltól pedig azonnal érkezik egy ajándékpezsgő. Eddig még nem léptem be a konyhán keresztül, de tervezem.„ - mondta Susszer Zoltán, a BJC egyik alapítója egy korábbi interjúban. (Papageno, 2018 január)

Az elmúlt tíz évben Budapest meghatározó jazz klubjává vált a BJC, ami Keleti Kristóf, a klub kommunikációs vezetője szerint a következők miatt alakult így: „az egyik, a legobjektívebb, a látogatószám folyamatos növekedése. Az utóbbi hónapokban szinte minden este teltházas koncertekkel büszkélkedhetünk, beleértve a hétfői, szerdai és hétvégi jameket is. A másik zsinórmérték az a fajta professzionalizálódás, ami a technikai felszereltségen, a munkavállalók számán, a berendezésen, enteriőrön érhető a tetten. A harmadik szempont pedig már szubjektív, hiszen kollegiálisan és a stáb-összetétel szempontból is most érzem a legkiforrottabbnak a klubot, ami rendkívül megkönnyít a mindennapi feladatok teljesítését.” - Keleti Kristóf ( Papageno 2018 január 10) akivel a Papageno Klasszikban beszélgettünk: 

 

 

 

 


Nyomtatás   E-mail