A Budapest Bár szilveszteri online koncerttel készül

A Budapest Bár a karácsonyi után szilveszterkor is online koncertet ad a Trip WebSzínházából. A produkcióban öt zenész és tíz énekes vesz részt.

Élőben a premieren, december 31-én lesz látható a koncert, amelyre limitált számú, négyezer jegy kapható. A szilveszteri koncerten a Budapest Bár „legpörgősebb” számai közül csemegéznek, a közösségi média felületeiken előzetes nézői kívánságok alapján állítják össze a dalok sorrendjét.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak.

Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár az 1920-as, ’30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig visszanyúló dalok feldolgozásaival vált népszerűvé, amelyeket a zenészek mellett a magyar rockzene ismert énekesei adnak elő. A cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözött stílus egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait teremtette meg.

A szilveszteri premiert követően lehetőség van az előadások rögzített felvételként megtekintésére is: a karácsonyi koncertet december 27-ig, a szilveszterit január végéig lehet visszanézni.

forrás: www.budapestbar.hu 


Nyomtatás   E-mail