Újra Vers Csak Neked az Örkény Színházból

Az ünnepek közeledtével felújítja Vers csak neked című akcióját az Örkény István Színház, amelyre már lehet jelentkezi a színház honlapján.

A Vers csak neked című program résztvevői egy kizárólag nekik szóló verset hallgathatnak meg telefonon a társulat valamely tagjának előadásában. Az akcióra a színház honlapján várják az érdeklődők jelentkezését, itt kell kiválasztani a költőt, akitől verset szeretnének hallani, meghagyni nevüket, telefonszámukat és az időpontot, amikor a hívást fogadni tudják. Amikor csörög a telefon, a társulat egy tagja jelentkezik, és elmondja a megjelölt költő életművéből maga által választott verset. A kéréseket az Örkény Színház a beérkezések sorrendjében teljesíti.

Bár az Örkény Színház nézőtere zárva, mégis szeretnék, ha nézőiknek személyesen adhatnának valamit, ezáltal kívánják oldani a bezártság érzését, a magányt. A színház közleményében azt kéri közönségétől, hogy „gondoljanak azokra, akik egyedül vannak ilyenkor, a járvány miatt nem mozdulhatnak ki, és valóban örülnének annak, ha a társulat egy tagja felhívná őket egy-egy kedves költőjük versével”.

Az akció december 6-tól január 6-ig tart, addig a társulat tagjai mintegy ezer embert érnek el.

forrás: Örkény Színház


Nyomtatás   E-mail