Friss pályázatok kicsiknek és nagyobbaknak a Pagonynál

Új tavaszi pályázataiban a Pagony a kisebb és a nagyobb gyerekeket is megpróbálja elérni három pályázatával.

 

Az elmúlt időszak a családok számára is nagyon nehéz volt, hiszen a kapcsolattartás a nagyszülőkkel, családtagokkal igen korlátozott egy ideje. Az idősebb generáció meghatározó szerepet tölt be a gyerekek életében, és a járványtól függetlenül is sokat adhatnak egymásnak gyerekek és nagyszülők. Ezért is fontos és izgalmas a Pagony kiadó kezdeményezése.

kreativ iropalyazat

Új tavaszi pályázataiban a Pagony a kisebb és a nagyobb gyerekeket is megpróbálja elérni három pályázatával. Ezek közül a felső tagozatos diákokat szólítja meg játékos formában, hogy beszélgessenek el a nagyszülőkkel, dédszülőkkel nagy-nagynénikkel, és - bácsikkal. Meséljenek ők a saját gyerekkorukról, hogy aztán az unokák, dédunokák ebből izgalmas történetet írhassanak.

kiserletezz palyazat blogcover

Egy-egy ilyen beszélgetés nemcsak az érzelmi kötődést segíti elő, de fontos információkkal szolgál előző évtizedekről, a család történetéről, emlékekről, tanulságokról, szép és szomorú dolgokról egyaránt. Szinte minden családban van olyan történet, amit érdemes lenne megírni. A Nagyszüleink játszótere című pályázat nemcsak izgalmas történeteket tár elénk, de segít a gyerekeknek rálátni kapcsolódásaikra, ráadásul.

lehetnek barki versiro palyazat

A Pagony három legfrissebb pályázatáról kérdeztük Vinczellér Katalin magyar-média szakos tanárt, a Pagony - Tilos az Á munkatársát.


Nyomtatás   E-mail