Döntsünk közösen - irodalmi idézet a Lánchíd felújításához

Az Impresszióban Bálint Edina beszélgetőtársa Borsi Dávid, a BKK szóvivője, fókuszban a Lánchíd felújítása.

Döntsünk közösen! Melyik irodalmi idézet legyen a Lánchíd felújításának mottója? Elkezdődött a Lánchíd felújítása, és most mi választhatjuk meg, milyen idézet kerüljön fel a hídra, amíg tartanak a munkálatok. Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Száraz György és Szerb Antal egy-egy mondata van versenyben. Március 31-ig lehet szavazni.

Kosztolányi Dezső portréja Székely Aladár 1935 crop

„Egy új jövőbe ível bele az aggastyán híd, melyet még nem ismerünk. Mert az élet furcsa és bonyolult, igazán pont olyan, mint a Lánchíd.” (Kosztolányi Dezső: Lánchíd, 1915)

Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és szimbólumának felújítása szerdán indult: lezárták a hídfők környékét és a járdákat; ettől a naptól a rekonstrukció végéig, várhatóan 2023-ig nem lehet majd átsétálni a hídon.

Az autóval közlekedők elől előreláthatóan csak június közepén zárják le a Lánchidat, a tervek szerint a közúti forgalom 2022 decemberében indulhat majd újra az átkelőn.

b szerb antal

„Mennyi nemesség van a Lánchídban, milyen előkelő hallgatagság, gőgös szerénység, bájos könnyűség és ódon mélabú! (…) A Lánchíd nem avul el soha, a Lánchíd klasszikus.” (Szerb Antal: A Varázsló eltöri pálcáját, 1942)

Szavazni itt lehet: Döntsünk közösen