Az Intermezzoban a Magyar Tolkien Társaság

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Kaszab Zsuzsanna Magyar Tolkien Társaság projektvezetője. A téma Tolkien Olvasás Napja csütörtökön és Tolkien Napok a hétvégén!

 

 

Március 25-én (csütörtökön) tartják hagyományosan a nemzetközi "Tolkien Olvasás Napját", melybe most online lehet bekapcsolódni. Az idei év kiemelt témája: "remény és bátorság" – ugyanehhez a témához kapcsolódik majd a hétvégi Tolkien Napok rendezvény is! A budapesti székhelyű Magyar Tolkien Társaság minden évben egész napos rendezvénnyel ünnepeli meg az angol író és filológus, J.R.R. Tolkien születésnapját (ami január 3-án van) - ebben az évben a pandémiás helyzet miatt azonban át kellett alakítaniuk ezt is. A Tolkien Napokra most a hét végén kerül sor online. Az eseményeket szombat-vasárnap követhetik figyelemmel Tolkien tisztelői!

Aragorn Tolkien.hu Banner

Azt tudtad, hogy a tündék nyelve, a quenya valóban megtanulható és használható? Tolkien még az abc-t és a nyelvtani rendszert is kidolgozta hozzá. Hogyan működik a varázslat Középföldén? És vajon milyen ennek a fantasztikus helynek a földrajza? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk! A Magyar Tolkien Társaság ismeretterjesztő előadásokkal, műhelyekkel, kiállításokkal, társasjátékkal tiszteleg J. R. R. Tolkien munkássága előtt. A rendezvény központi témáját a Tolkien Olvasás Napjától kölcsönzik, ez pedig a 'Remény és bátorság'.

A két napra 14 előadással készülnek, online kiállításon és workshopokon lehet résztvenni, a kihívások kedvelői pedig az online szabadulószobában, kvízjátékokon és számítógépes játékokban mérhetitek össze a tudásukat és ügyességüket. A napot bemutatóesttel zárják, ahol izgalmas színpdai produkció várja majd a közönséget, majd a Társaság hagyományai szerint együtt koccintanak a Professzor tiszteletére.