Az Impresszióban a Liget Budapest Projekt

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

 

Megkezdődött a parkfejlesztés harmadik szakasza: folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása, több tízezer négyzetméteren zajlik a ligeti zöldfelületek rehabilitációja és gyarapítása.

Több tízezer négyzetméteren zajlik a ligeti zöldfelületek rehabilitációja és gyarapítása. Megújul és visszanyeri régi fényét a park egykori történeti bejárata, a Rondó, új szakasszal bővül a Városligeti Promenád valamint az épülő Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása is megtörténik. Elbontják parkot elcsúfító, graffitikkel lefújt, leromlott állapotú egykori FŐKERT telephely épületét, melynek helyét teljes egészében parkosítják, és visszatér a Liget egykori népszerű attrakciója, a Ballon kilátó.

A parkfelújítás mostani szakaszában összesen csaknem nyolcvanezer négyzetméternyi parkfelület újul meg és 200 új lombos fát is elültetnek 2022 tavaszáig.